Záchranári hovorili o zlepšení podmienok na fungovanie systému

06.12.2008 Poprad

Vysoké Tatry 6. decembra (TASR) - Kooperácia zložiek integrovaného záchranného systému, cezhraničná spolupráca pri zásahoch, ale aj otázky legislatívy a financovania činnosti boli nosnou témou dvojdňového kongresu Rescue ...
\"Išlo o pilotný projekt, v rámci ktorého sa prezentuje činnosť jednotlivých zložiek Integrovaného záchranného systému na Slovensku. Hovorili sme o problémoch, ktoré sprevádzajú túto činnosť a hľadali sme spoločné riešenia, \" povedal pre TASR riaditeľ Horskej záchrannej služby Jozef Janiga. Dodal, že všetkých zhruba 160 účastníkov kongresu zo Slovenska, Čiech a Švajčiarska sa zhodlo na tom, že podobná akcia sa uskutoční aj v budúcom roku. \"Potrebné je však podľa mňa do nej zapájať všetky zložky, nielen záchranárov, ale aj tých, ktorí sa podieľajú na ich riadení, počnúc prednostami obvodných úradov a končiac výkonnými zložkami, \" doplnil Janiga.
Účastníci kongresu ďalej diskutovali aj o využívaní finančných prostriedkov z európskych fondov na modernizáciu techniky a prístrojového vybavenia. Súčasťou programu bola aj výmena skúseností zo zásahov v tuneloch, na mostoch a diaľniciach.
 

Vyberte región